JRB Brod

  • Dužina 22m, širina 5,5m
  • Do 60 osoba
  • Pogodan za dnevna, panoramska razgledanja grada, promocije, koktele, proslave

 

Kada je 1922. godine napravljena lađa, niko nije slutio da će 100 godina kasnije prevoziti Beograđane i njihove goste, oduševljene prizorom koji mogu da vide sa ušća Save u Dunav.

Danas je to najstarije turističko plovilo u Srbiji, a spada i u najveće veterane na celokupnom toku Dunava. 2005. godine proglašen je kulturnim dobrom Republike Srbije, i niko ne sme da mu promeni ni formu, ni siluetu. U 2014. godini izvršen je veliki remont i rekonstrukcija broda, tako da mu je ojačan trup, motor i propeler, kao i delovi drvenarije, ali sve je učinjeno potpuno u duhu u kom je prvi put napravljen.

 

Tokom proteklih decenija, Kovin je ostao zaštitni znak za međunarodne regate koje su plovile iz Beograda, a on je bio komandni brod. Na njemu su snimani mnogobrojni filmovi, i rađane su legende koje i danas traju. “Kovin” je bio jedan od važnih aktera u Kusturičinom “Andergraundu”, kao i u “Balkan ekspresu” Obrazovna redakcija RTS snimila je šest veoma bitnih emisija sa njegovih paluba. Dok je plovio Dunavom na njemu su bile vrlo značajne međunarodne slikarske kolonije. Na brodu Kovin snimljeno je i mnogo spotova i reklama.

 

Za višednevna putovanja, organizuje se, po želji, obilazak ostalih interesantnih mesta i kupališta na Dunavu, Tisi, Tamišu i Savi.

CENA

EUR

Cena po satu od
€190