Otkrijte beogradske reke

 

Belgrade Boat Rental je platforma za iznajmljivanje brodova koja je razvijena u cilju promovisanja Save i Dunava i nautičkog turizma i upoznavanja Beograda sa reka. Mnogi strani i domaći turisti, pa čak i naši sugrađani, imaju slična pitanja:

 

 • Šta može da se radi u Beogradu?
 • Kako da istražimo beogradske reke?
 • Da li postoje alternativne beogradske ture?
 • Da li mogu brodom da putujem nekuda iz Beograda?
 • Kako da otkrijemo zabavu na beogradskim rekama?
 • Gde u Beogradu može da se skija na vodi?
 • Gde u Beogradu može da se jedri?
 • Gde da iznajmim kajak?
 • Gde da iznajmim brod?

 

Belgrade Boat Rental ima odgovore na sva vaša pitanja a nudi i mnogo više i to u cilju promovisanja prirode, sporta, nautike i beogradskog života na rekama.

Ture brodom

 

Beograd je smešten na ušću dveju međunarodnih evropskih reka Dunava i Save, na 1170. kilometru toka Dunava.

 

Brodom možete posetite mnoge lokacije od istorijskog, arheološkog i kulturnog značaja u Beogradu i njegovoj blizini, uživati u prelepoj prirodi, zaštićenim područjima, plažama i adama.

 

Ako istorija i kultura nisu baš pri vrhu vaše liste prioriteta, uvek se možete opredeliti za vodene sportove ili uživanje u dobrom zalogaju i kapljici u nekom od gastornomskih rajeva na reci, koje ćemo vam sa zadovoljstvom preporučiti.

 

Ne bi imalo smisla da se hvalimo svim interesantnim mestima naših krajeva. Mnogo ih je, a vreme je novac! Ali dozvolite nam da vam damo nekoliko predloga, da biste dobili ideju kako da provedete na reci sat ili dva, možda i ceo dan, zašto da ne?
Evo nekoliko stvari koje ne biste želeli da propustite.

Jednočasovna tura

 

Obiđite brodom Veliko ratno ostrvo i uživajte u fantastičnom pogledu na Kalemegdansku tvrđavu i beogradski simbol – spomenik Pobedniku, pa uzvodno uz Dunav otplovite do Zemuna gde će vam se pružiti fantastičan pogled na kulu Sibiljanin Janka.

 

Dvočasovna tura

 

Krstareći uzvodno uz Savu proći ćete pored Master office Luke Beograd, Međunarodnog terimnala za kruzere, radova u okviru projekta Beograd na vodi, Beogradskog sajma, kvarta Sava mala i Saborne crkve. Proći ćete ispod većine beogradskih mostova, uključujući tehnološko čudo jedinstvene konstrukcije, Mosta na Adi. Kada stignete do Ade Međice, jedinstvene rečne oaze, bićete nagrađeni najlepšim zalaskom sunca u Beogradu.

 

Tročasovna/četvoročasovna tura

 1. Krstarite nizvodno Dunavom do Bele stene, vikend naselja na Adi Forkontumac, čuvenoj po svojim divljim peščanim plažama.
 2. Ili uzvodno Dunavom, da biste stigli do “Lesnog profila Kapela u Batajnici” i “Lesnog profila Zemun”, zaštićenih područja III kategorije, starih oko million godina.

Jednodnevno krstarenje

 

Otisnite se na lepo krstarenje niz Dunav i na 1158. kilometru naići ćete na dve ade, Forkontumac i Čakljanac, koje dele Dunav na tri rukavca, takozvane male, srednje i velike vode. Pripremite se da zakoračite u istinski raj na zemlji , čuven po dobrim mestima za pecanje, srivenim kampovima i bezmalo netaknutoj prirodi, staništu mnogih vrsta ptica, riba i drugih životinja. Provedite dan u plivanju, pravljenju roštilja ili se zavucite u neku senku i pijuckajte ledeno pivo.

Dvodnevna i višednevna krstarenja

 

Uz Dunav:

 

 1. Na 1200. kilometru toka Dunava naići ćete na selo Belegiš koje svojom lepotom oduzima dah. U vrelim letnjim danima rashladite se na nekoj od peščanih ada s plitkom vodom, koje su posebno pogodne za decu.
 2. Ušće Tise, raj za pecaroše, Stari Slankamen, staro rimsko naselje na kome je 1702. podignuta kula Zelenkamen.
 3. Prirodni rezervat Koviljsko-petrovaradinski rit
 4. Vinska tura u Sremskim Karlovcima, jednoj od evropskih prestonica vina (1232-1250km)
 5. Novi Sad (1255km), drugi najveći grad u Srbiji koga zovu “Srpska Atina”, s Petrovaradinom i jednom od najbolje sačuvanih srednjovekovnih tvrđava, gde se svakog jula održava EXIT, koji se nalazi na mapi najboljih evropskih muzičkih festivala.

 

Niz Dunav:

 

 1. Smederevo (1116 km), grad gvožđa i grožđa, sa svojom čuvenom tvrđavom, nekadašnjim kulturnim i političkim centrom i jednom od poslednjih vojnih baza Srpske despotovine.
 2. Vinča (1145km), kolevka evropske civilizacije. Najstariji neolitski ostaci u Evropi, iz 4. milenijuma p. n. e, leže na desnoj obali Dunava, nedaleko od Beograda.
 3. Viminacium(1094km), ostaci rimskog grada i legionarske tvrđave, predstavlja rimsko arheološko nalazište s najvećim brojem otkrivenih grobova- do 2018. je otkriveno čak 15.000.
 4. Tvrđava Ram (1077km): tvrđava iz 15. veka nalazi se nalazi na severoistočnoj steni koja se spušta ka Dunavu. Podigli su je Rimljani, na antičkim i vizantijskim temeljima.
 5. Srebrno jezero (1062km) smešteno je uz desnu obalu Dunava u Braničevskom regionu, u blizini Velikog Gradišta. Jezero je široko oko 300 metara, a dugačko oko 14 kilometara i predstavlja popularnu turističku destinaciju.

 

Trajanje tura može da varira u zavisnosti od vremena polaska i vrste broda. Trajanje preporučenih tura izračunato je na bazi brzine od 15km/h i ukrcavanja u centru Beograda.
Ukoliko se opredelite za gliser, bićete u mogućnosti da brže stignete na željene destinacije, tj. da “višednevnu turu” realizujete u jednom jedinom danu.
Discover Belgrade rivers, choose among different Belgrade boat tours and rent a boat now!

Bukiraj ovde

Većinu navedenih tura preporučuje i Trip Advisor.